Hope Church Sweden

Våra tankar ang Covid-19

Hej Church!
Uppdaterad 2020-03-28

Här följer våra tankar ang spridningen av Covid-19

Lägger upp det i tydliga punkter som är lätta att förstå och hänga med på.

1. Jesus sa; Jag ger er min frid – det gäller även idag.
Gud har hela världen i sin hand och han vill stilla storm och strid och leda oss igenom denna oro som drabbat världen. Låt oss be för situationen, alla drabbade och att alla beslutsfattare tar visa beslut och att det får klinga av så snabbt som möjligt!
Vi vill säga till er alla, drabbas inte av panik och isolera dig inte, men var smart.
Om du är frisk och inte är i en riskgrupp, då finns det ingen anledning att låsa in sig.
Gud är med oss, och Corona är ett virus, inte en förgiftning. Vi vill absolut vara visa, och agera med respekt, men inte med en onödigt stor rädsla.

2. Vi kommer endast att ha Gudstjänst online.
Pga av regeringens nya riktlinjer som begränsar folksamlingar till 50 personer, så kommer vi inte ha några Gudstjänsten i Vetlanda eller Växjö. Vi kommer dock sända en Gudstjänst live på vår youtube-kanal varje söndag.

Vi vill uppmuntra Connectgrupperna att träffas och titta på Gudstjänsten tillsammans.

3. Men återigen, var smart. Bara för att dörren är öppen betyder det inte att du måste komma, är du sjuk, eller hostig, eller svag och i riskzon, stanna hemma.
Helt enkelt – tänk. Och tänk smart!

4. Vi vill säga till alla i kyrkan. Om du behöver hjälp, om du vill prata med någon, tveka inte att höra av dig!
Ring gärna din Connectledare eller någon annan i connecten.
Connect Ledarna slussar såklart dig vidare till pastorerna när det behovet finns. (detta för att alla inte kan ringa Mattias och Patrik & Kicki i första hand)
Låt oss vara kyrka tillsammans och bära varandras bördor!

5. Vi råder alla att tvätta händerna ofta, håll en bra hygien.
Vi drar ner en del på fikat för att hålla allt enkelt.

6. Vi jobbar på att kunna livesända Hope Church Vetlanda´s predikan på söndagarna (och även lovsången innan predikan) för dig som inte kan komma till kyrkan. Då kan du hemifrån från cirka 16:30 få uppleva en sång och predikan i lugn och ro och känna att du är delaktig. Vi hoppas få det att fungera till söndag. Tanken är att denna länk kommer sändas ut via mail och sms till hela Hope Church.

7. Vi vill härmed meddela att vi flyttar fram Påskfestivalen 2020.
Vi vet inte när vi kör den, men tanken är att vi tar igen detta och har en festival senare under året. Detta är naturligtvis ett oerhört tråkigt beslut och gör lite ont för oss som tagit det…
Flera saker bidrar till beslutet; bland annat kan våra Bulgariska vänner inte komma, likadant är det med vår talare från Cape Town. Vi vet inte heller om restriktionerna ändras till att gälla mindre samlingar än 500. Vi kan också förutse att allt inte kommer att lugna ner sig innan påsk. Därför tar vi detta beslut redan nu.

MED DET SAGT, vi kommer att spela in några sändningar, som vi släpper under Påskdagarna. Vi planerar också att om det är möjligt, ha en del roliga aktiviteter som händer under påsk, inte riktigt detsamma som en festival, men något iallafall. Förutsatt att vi kan göra det, och får göra det.

8. Hopp för Växjö – Vi flyttar fram även denna satsning, då den är i april. Vi kan idag inte säga när vi kör satsningen, men så snart allt stabiliserats så tar vi beslut om det.
När det gäller Hopp för Vetlanda i maj, så tar vi inte något beslut när det gäller den satsningen ännu. Saker ändras snabbt, vi håller oss uppdaterade via myndigheter och pingst.

9. Till sist. Låt oss se detta som ett tillfälle, att lita på Gud, att peka på friden vi har i Jesus. Låt oss berätta om Jesus när tillfälle ges, låt oss be för och med människor. Du kan vara ödmjuk, säga att detta är lite läskigt, men mitt i det så tror vi på Gud. Han både bär och hjälper oss.
Psalm 23 och 5 Mos 28 är fantastiska!

”Den som bor i den Högstes skydd och vilar i den Väldiges skugga, han säger: ” Herren är min tillflykt och min borg, min Gud, som jag förtröstar på.” Han räddar dig från jägarens snara och från dödlig pest. Med sina vingar täcker han dig, under dem finner du tillflykt. Hans trofasthet är en sköld och en skyddsmur. Du behöver inte vara rädd för nattens fasor eller för pilen som flyger på dagen, inte pesten som går fram i mörkret eller plågan som härjar mitt på dagen. Även om tusen faller vid din sida, tiotusen till höger om dig, drabbas inte du. Med egna ögon ska du få se på hur de gudlösa straffas. För du har gjort Herren till din tillflykt, den Högste till ditt beskydd. Inget ont ska hända dig och ingen olycka komma nära ditt tält. Han ger sina änglar befallning om att skydda dig var du än går. Med sina händer ska de bära dig, så att du inte stöter din fot mot någon sten. Över unga lejon och kobror går du fram, du trampar på vilddjur och ormar. ”Eftersom han älskar mig, ska jag rädda honom. Jag ska skydda honom, eftersom han känner mitt namn. När han ropar på mig, ska jag svara honom. Jag ska vara med honom i nöden, rädda honom och ge honom ära. Jag ska mätta honom med ett långt liv och låta honom se den räddning jag ger.””

‭‭Psaltaren‬ ‭91:1-16‬ ‭NUB‬‬

Hälsningar
Patrik & Kicki Olofsson
Pastorer i Hope Church