Hope Vetlanda

Din kyrka

hope-church

Om oss

Hope Church är en församling på småländska höglandet, för dig och dina vänner. Vi är idag en kyrka på två platser, Vetlanda och Växjö.
Vår vision är att med kärlek vill vi förmedla hopp som landar i en tro på Jesus Kristus.

Hos oss är hela familjen välkommen!

Församlingen har funnits i sedan 1986 och är sedan 2011 med i församlingsnätverket Pingst – fria församlingar i samverkan. 

lovsång-nyalokalen2

Gudstjänster

Varje söndag är du välkommen på Gudstjänst klockan 16.00 i våra lokaler i Vetlanda!
Förminglet börjar 15.30. Då kan du ta en kopp kaffe och umgås med nya och gamla vänner.
Våra möten bjuder på relevant och bibelbaserad undervisning som hjälper din vardag.
Vi har alltid fika efter varje Gudstjänst

kids2

Hope Kids

Kids har spännande möten för barnen varje söndag, där de på ett roligt och levande sätt får höra om olika berättelser från bibeln. Ett par gånger per år har vi lite extra happenings för barnen.
Playzone är för de mellan 10-12 år, de samlas och har en härlig söndag ihop med ledarna. Vid större händelser på Hope, så deltar Playzone i den vanliga Gudstjänsten.

Playzone

Varje fredag för dig mellan 9 och 12 år. Vi träffas fredagar 17.30-19.30 och gör massa rolika saker. På våren brukar vi ha en övernattning.
Playzone leds av Stefan och Cherstin Hellman med team
(Hette tidigare Chili)

Youth

För ungdomar av ungdomar.
Du som är mellan 13-19 år är välkommen varje fredag kl 20.00.
Ungdomsmöte och andra roliga happenings står på programmet.
Youth leds av Roger & Lovisa Engström med team

sisterhood_hemsidaastridochmonica

Sisterhood

Sisterhood är tillfällen då vi som “systrar” (alla tjejer i kyrkan) får träffas för att bli uppmuntrade av undervisning, lovsång, härliga samtal, skratt och få en påminnelse om vilka vi är och varför vi är här.

Sisterhood handlar om att se kvinnor och tjejer, oavsett stil eller ålder, få nå sin fulla potential!

Vi vill betyda något för vår omgivning och tillsammans blir vi bättre.

Connectgrupper

Connectgrupperna träffas i hemmen. Att umgås och dela vardagslivet tillsammans och samtidigt lära sig mer om Gud genom bön och bibelläsning är ett sätt att inte leva livet ensam. Följ med en vän i kyrkan och besök deras hemgrupp! Eller kontakta oss här

Hope Discovery

Hope Discovery är för dig som vill få en bra grund att stå på i ditt kristna liv. Vi har olika teman där vi går lite djupare och studerar vad Guds Ord säger på ett relevant och tillämpbart sätt. Vi vill ge dig verktygen som kan hjälpa dig i din vardag och vandring med Gud.

Discovery kör igång hösten 2019

Mission

Vi vill att alla människor ska få höra om Jesus och få en relation med Gud.
Redan i missionsbefallningen sa Jesus till sina lärjungar att ‘Gå ut i hela världen’.
Vi tror att alla kan åka ut på mission, därför reser vi regelbundet ut i team till olika länder.

Vi har sen 2017 glädjen att leda pionjärbibelskolan “Mission One Eleven”. Denna skola är en av Pingstskolorna och är även CSN berättigad. Läs mer här

sisela-team

Team

Kristna människor hjälper andra. Det är en av våra värderingar.
Jesus har kallat oss att tjäna varandra och på Hope kan Gud använda dig att göra just det. Vi ger av vår tid, vår energi och våra talanger för att bli delaktiga i kyrkan och samtidigt tjäna andra människor.
Bli en del av Hope Church och gå med i ett team.
Kontakta: Mattias Johansson

Vår tro

”Till hans namn skall folken sätta sitt hopp”, Matt 12:21

I och med frälsningen får vi ett nytt liv, ett evigt liv. Det handlar inte om att komma in i en religion, utan om att påbörja en relation med Gud. Vi som kyrka har en klassisk, biblisk tro. Vi tror att Jesus är Guds son, att Gud är himlens och jordens skapare, att Bibeln är Guds Ord och att Jesus är enda vägen till Gud. Vi tror på en treenig Gud: Fadern, Sonen och den helige Ande. Vi tror på vuxendop och på andedop. Vi firar nattvard för att påminnas om det Jesus gjorde för oss på korset. Församlingen Hope Church är en del av pingströrelsen sedan 2011.

Pastorer

“Tänk om vi kan skapa en kyrka som är på riktigt, som varken är skenhelig eller skethelig utan äkta. En kyrka där man inte bara får en andra chans utan två, tre eller fler. Där Jesus får hela alla brustna hjärtan återupprätta familjer och ge hopp” 

Patrik och Kicki Olofsson är våra pastorer. Med sitt varma och personliga sätt, och med en stor dos av humor och glädje står de alltid redo att välkomna dig till Hope Church. Hit får du komma precis som du är. Här kan du hitta en kyrka där du får känna dig som hemma, finna nya vänner och en familj.

bilda-hemsida

Samarbete

Vi samarbetar med Bilda