Salvation

EN NY BÖRJAN

Your Best IS YET TO COME

Hej. Jag heter Patrik, är pastor i Hope Church, jag vill varmt välkomna dig till oss som kyrka och till denna del av vår kyrkas hemsida. Vi vill vara en kyrka för dig och dina vänner.

Här vill vi ganska kort och lättfattat berätta om Jesus, om tro och om hur du kan ta dina första steg framåt i din resa att lära känna Jesus.

Jag har skrivit en enkel lättläst bok, som berättar min resa till Gud. Den heter. Året jag blev sju, dog min pappa. Den beskriver mitt liv och hur Gud blev min Far och hur Jesus lagade mitt trasiga hjärta. Hör av dig om du är intresserad av den. Nu till en förklaring om kristen tro och om dina första steg som kristen. Scrolla vidare.

De goda nyheterna

Jesus älskar alla människor och vill leda oss till en relation med Gud. Alla människor är i behov av omvändelse och av förlåtelse från synd och i behov av frälsning och den finns hos Jesus Kristus. Detta på grund av det Jesus gjorde på korset. Bibeln berättar att Han tog vår synd i vårt ställe.

”Alla har syndat och saknar härligheten från Gud, och de förklaras rättfärdiga som en gåva, av hans nåd, därför att de är friköpta av Kristus Jesus.” Romarbrevet‬ ‭3‬:‭23‬-‭24‬ ‭

”Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare.” Romarbrevet‬ ‭5‬:‭8‬ ‭

”Syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre.” Romarbrevet‬ ‭6‬:‭23‬ ‭ Romans 6:23

Att bli en kristen är inte slutet, snarare början på ett nytt liv. Vi ger vår respons genom att be om förlåtelse och genom att överlåta våra liv till Gud.

”För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.” ‭‭Romarbrevet‬ ‭10‬:‭9‬ ‭‬‬

”Men åt alla som tog emot honom gav han rätten att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.” Johannesevangeliet‬ ‭1‬:‭12‬ ‭

Vägen att bli en kristen är inte byggd på egna goda gärningar, vad skulle då vara gott nog? Frälsning är byggt helt på gensvaret, responsen på det Jesus gjorde för oss.

Bön: Jesus, jag tar emot Dig i mitt hjärta, förlåt min synd och hjälp mig leva för Dig. - Amen

VÅRT LIV MED GUD

Sen då? Att bli en kristen är starten på ett nytt liv och bibeln talar om att vara en lärjunge till Jesus. Ett liv i syfte.

Tänk att alltid veta om källan till tröst, till en ny chans.

Bibeln talar om dopet som är kopplat till frälsning. Från de första kristna fram tills idag så är dopet något kristna alltid praktiserat. Dop betyder nedsänkt under vatten. Det är också en symbol att begrava sitt gamla liv och därmed starta sitt nya liv med Jesus som Herre och frälsare.

”Petrus svarade: ”Omvänd er och låt er alla döpas i Jesus Kristus namn, så ska ni få förlåtelse för era synder. Ni ska då också få den heliga Anden som gåva.” Apostlagärningarna‬ ‭2‬:‭38‬

Vill du döpa dig, hör av dig till oss.

Bibeln är en troendes heliga bok kan man säga. När man förstår helheten och kopplingen med gamla och nya testamentet så öppnas en helt ny värld. Vi rekommenderar att börja läsa Johannes evangelium.

Hitta gärna någon i kyrkan du kan läsa tillsammans med, eller ställa frågor till.

”När dina ord öppnar sig ger de ljus, de ger förstånd åt de okunniga.” ‭‭Psaltaren‬ ‭119‬:‭130‬

Bönen är också en stor del av det kristna livet. Att börja dagen med att lägga dagen i hans hand. Att avsluta dagen att tacka Gud för dagen är en bra vana.

Att träffas med vänner i tron och be tillsammans är en oerhörd styrka. Bön är en relation, inte en religion.

”Därför säger jag er: be, så ska ni få. Sök, så ska ni finna. Knacka på, och dörren ska öppnas.” Lukas‬ ‭11‬:‭9‬ ‭

Man kan inte göra livet ensam. När vi kopplar med andra kristna så får vi support i vårt nya liv med Jesus. Att överlåta sig till en gemenskap är ett sätt att växa i sin tro.

”De troende höll sig till apostlarnas undervisning och de hade gemenskap med varandra och bröt bröd tillsammans och bad.” Apostlagärningarna‬ ‭2‬:‭42‬ ‭

Vi tror på att berätta för dina vänner om ditt steg. Att dela med dig av ditt beslut.

Vi vet att det kan tas emot lite olika, men att stå upp för Jesus ger respekt i det långa loppet.

”Nej, vi kan inte låta bli att berätta om allt det som vi har sett och hört.” Apostlagärningarna‬ ‭4‬:‭20‬

”Gå tillbaka till din familj och berätta vad Gud har gjort med dig.” Då gick mannen iväg och berättade för alla i hela staden vad Jesus hade gjort med honom.” Lukas‬ ‭8‬:‭39‬ ‭

Hör av dig till oss

Hope Church vill hjälpa dig framåt i din tro. Våra Gudstjänster är formade att du som ny i tron ska förstå, känna dig hemma och växa. Våra mindre grupper som vi som kyrka kallar Connectgrupper är formade att du kan dela livet med några få och även där får växa i din tro. Välkommen hem!

Välkommen till någon av våra gudstjänster:

  • Vetlanda, alla söndagar kl 11. Flugebyvägen 4.
  • Växjö, alla söndagar kl 16. IOGT, Vattentorget, bredvid Växjösjön.
  • Nässjö, alla tisdagar kl 19. At Pinnen, Fabriksgatan 4.

Alltid en kopp kaffe en halvtimme innan våra gudstjänster.

- Kontakt -

Lämna oss ett meddelande

sv_SESvenska
Rulla till toppen

Best decision ever

Let us know if you want to get baptised